עוגיות מרוקאיות

מתכון זה הוא מתכון מקורי שאמא שלי נתנה לי העוגיות הם על בסיס שמן ולא על בסיס מרגרינה כפי שקונים אותן מוכנות בחנות יש להן מרקם אחר כאשר העוגיות אפויות בשמן וכמובן הרבה פחות משמין

הרכיבים
1 קילו קמח לבן
3 ביצים
קורט מלח
2 שקיות אפיה
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 שקית וניל
2 כפיות ברנדי או ליקר (התוספת הזו היא השידרוג שלי לעוגיות כדי שיהיו טעימות יותר)
1 כוס שומשום
1 כוס קוקוס
1 כוס מים פושרים


אופן ההכנה 


(לפני האפייה בתנור אפשר לשים את הבצק במקרר ולמחרת לאפות באופן זה יהיה מאוד קל לעבוד עם הבצק)


מחממים את התנור כחצי שעה לפני הכנת הבצק לחום בינוני 180 מעלות
מערבבים את כל הרכיבים לתוך קערה ומוסיפים את כוס המים הפושרים לתוך הקערה
לשים עם הידיים עד שמתקבל בצק פריך וגמיש
ניתן לקנות מכשיר מיוחד שהיא מטחנה עם דוגמא שיוצרת את צורת העוגיות הספיציפית הזו
שמים את הבצק המוכן בתוך המכשיר ויוצרים את צורת העוגיות (ראו תמונה למטה)
מניחים על תבנית גדולה ומרובעת
אופים עד כ-15 דקות בתנור
לא לתת לעוגיות להיות חומות אלא מספיק שהן זהובות וכך לא תצאנה קשות מדי אלא רכות ונעימות לאכילה


בתיאבון !!!!!!!!!!!!!












תגובות