איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

עוגה ט"ו בשבט

עוגה זו המצאתי לאחר שנשארו לי המון פירות יבשים שהמשפחה הביאה בחג
לא ידעתי מה לעשות עם השאריות לכן החלטתי להגות רעיון ולהמציא עוגת פירות יבשים משלי
המתכון הוא מתכון לעוגה בסיסית עם תוספת של פירות יבשים

המרכיבים
3 כוסות קמח לבן תופח
1 שקית אפיה
חצי כוס סוכר
1 כפית ציפורן טחון
1 כפית קינמון טחון
חצי כוס שמן
5 ביצים
שלושת רביעי כוס נוזלים (יין מתוק או מיץ תפוזים)
1 כף תמצית וניל או שקית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
2 כוסות פירות יבשים מכל המינים חתוכים דק

אופן ההכנה 
להדליק את התנור לחום בינוני 180 מעלות
להכניס את כל החומרים לקערה ולבחוש היטב  (זו היא בעצם עוגה בחושה לכן אין צורך להשתמש בבלנדר לצורך ההכנה)
עד שמתקבלת תערובת חלקה
לוקחים שתי תבניות ארוכות של אינגליש קייק
כדי לא לעבוד קשה מדי אחרי שמוציאים את העוגות מהתבנית אני אתן טיפ נחמד איך לחסוך בעבודת ניקיון וגם העוגות נשלפות בקלות  מהתבנית וגם אין צורך להשתמש בשמן שמורחים בתבנית
לוקחים נייר אפיה לכל תבנית ומרטיבים מתחת לברז
שמים את נייר האפיה על כל תבנית ומדביקים היטב המים עוזרים להדביק את הנייר
שופכים באופן שווה את התערובת לתבניות הארוכות
אופים בתנור כ- 50 עד 60 דקות עד שהקרום העליון של העוגות הופך לשחום
מוציאים את העוגות מהתנור ומחכים כחצי שעה עד שהעוגות מתקררות ושולפים את העוגות עם נייר האפיה מהתבנית ומוציאים בקלות את העוגה
גם חסכנו שמן וגם חסכנו עבודת ניקיון של התבניות 

בתיאבון !!! וחג ט"ו בשבט שמח !!!!!