יום שלישי, 8 בפברואר 2011

כרובית אפויה בתנור

מתכון הכרובית אפשר לאפות בתנור ואפשר באותה מתכונת לטגן
אני מעדיפה לאפות בתנור זה גם בריא ולא רווי שומן וגם לא גוזל הרבה זמן בהכנה
כשהכנתי את הכרובית בתנור בעלי בעצם לא חש בהבדל ואמר שזה טעים
מקווה שזה יהיה גם טעים לאחר שתכינו את הגרסה הבריאה יותר והקצרה יותר

הרכיבים
כרובית  אחת
2 ביצים
פירורי לחם מתובלים
מלח
כמון
פלפל שחור


אופן ההכנה 
למלא סיר במים עד רבע מגובה הסיר
את הכרובית מפרקים לחתיכות קטנות ושמים בתוך הסיר עם המים
ברגע שהמים מגיעים לרתיחה לכבות את האש
הכוונה של הרתיחה הזו כדי לרכך את הכרובית מעט כי האפייה משלימה את התהליך וגם כדי להיפטר ממזיקים כגון תולעים וכו'
שופכים את פרחי הכרובית לתוך מסנן
מטריפים שתי ביצים עם מלח, פלפל שחור וכמון בתוך קערה
מוסיפים רבע כוס מים לתוך הביצים כדי לדלל את הבלילה
טובלים את פרחי הכרובית בתוך הבלילה אחר כך טובלים בתוך פירורי הלחם שגם מתובלנים גם במלח,פלפל וכמון
פירורי הלחם דרך אגב אני לא קונה אלא עושה אותם בבית מלחם ישן שזה גם חיסכון בכסף וגם למחזר את מה שיש כבר בבית
אם התהליך קשה אזי אפשר לקנות פירורים מתובלים מוכנים מהחנות
מניחים את הכרוביות על גבי תבנית שמכוסה בנייר אפייה (נייר האפייה עוזר בעצם לאפות את הכרובית גם מהצד השני)
אופים בתנור בחום של  200 מעלות בטורבו
הטורבו עוזר לאפות באופן שווה את הכרוביות
בערך אופים כחצי שעה או עד שפרחי הכרובית  מקבלים  גוון זהוב
בתיאבון !!!!!!!!!


פרחי כרובית 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה