אורז

יש כמה וכמה דרכים להכין אורז כדי שיצא אחד אחד כמו שאומרים ולא תצא עיסה
למדתי טריק מעניין מהשף משה שגב שמכסים את הסיר במגבת
בגלל נסיונות לא טובים לכסות את הסיר במגבת
כי המגבת כל פעם עלתה באש (אני צוחקת לעצמי)
עלה לי רעיון נחמד במקום לכסות במגבת לקחתי נייר אפייה וכיסיתי את הסיר
פלא פלאים לא קרה עד עכשיו שהנייר עלה באש וגם עשה את העבודה שלו יותר טוב מאשר מגבת רגילה

החומרים
שתי כוסות אורז
3 כוסות מים רתוחים (על כל כוס אורז לשים אחד וחצי כוסות מים)
שתי כפות שמן 
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה 

שותפים היטב במים את האורז (רצוי להשרות את האורז במים כ- 10 דקות)
שמים בסיר שתי כפות שמן
מוסיפים את האורז עם המים של ההשרייה
מוסיפים את התבלינים
על אש גבוהה לערבב היטב עד שהמים שנמצאים בסיר נספגים
מנמיכים את האש לאש קטנה מאוד
מוסיפים 3 כוסות מים רתוחים
מערבבים היטב
מכסים את הסיר בנייר אפיה ושמים את מכסה הסיר על נייר האפייה
מבשלים 20 דקות
אחרי 20 דקות להוריד מהאש
להשאיר את האורז עד שמתקרר
מפרידים את האורז במזלג עץ עד שהאורז הופך לאחד אחד






תגובות