איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

עוגת חלה מתוקה

כשקניתי בטעות חלה לשבת רגילה והתברר שהיא מתוקה לא ידעתי בדיוק מה לעשות איתה כי רוב בני הבית לא אוכלים לחם מתוק לכן הגיתי רעיון איך לנצל את החלה ולהפוך אותה יותר מתוקה ממצרכים שהיו לי בבית אם אין לכם את המצרכים שהשתמשתי בהם אתם יכולים להחליף רכיב אחד  באחר ואפילו לעשות עוגה יותר מעניינת
העוגה יוצאת בטעם של בריוש אפשר לאכול אותה עם תה או קפה

הרכיבים
חלה מתוקה
5 ביצים
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס דבש תמרים (סילן)
2 שקיות וניל
 1כוס מיץ תפוזים
קןרט מלח
================
חצי חבילת שוקולד מריר פרווה  (יש גם מריר חלבי כפי שהתברר לי כשחיפשתי שוקולד לא חלבי)
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
==================

אופן ההכנה 
לפרוס את החלה המתוקה לפרוסות דקות
להניח על תבנית את הפרוסות בצורת שתי וערב
לשים בקערה את הרכיבים חוץ מהשוקולד והמרגרינה ולערבב היטב
להמיס את השוקולד והמרגרינה במיקרוגל לא יותר מ- 40שניות
לערבב היטב את השוקולד בתוך המרגרינה עד שהתערובת הופכת לאחידה וסמיכה
להוסיף את התערובת של השוקולד לתוך הקערה ולערבב היטב עד שהתערובת מקבלת צבע אחיד
לשפוך את כל התערובת על הלחם שבתבנית
לאפות בתנור בחום בינוני 180 מעלות כשעה
מוציאים את התבנית ומשאירים להתקרר עד שהנוזלים ייספגו לתוך העוגה


                       עוגת חלה מתוקה בתבנית