איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

ריבת משמש

אני רוצה לשבור את כל החוקים לגבי עשיית ריבה ביתית  לא מוכרחים לשים שתי כוסותסוכר כדי לקבל ריבה טעימה וטובה
הריבה הזו עשויה ממשמשים שנשארו לי במקרר ואף אחד לא רצה לאכול אותם אז החלטתי לעשות מהם ריבה אני אוהבת לנצל כל דבר שיש לי בבית מטבעי לא אוהבת לזרוק לכן הריבה הזו טובה גם לגבי פירות אחרים שנשארים לפני ריקבון
הטעם של הריבה בגלל שאין הרבה סוכר מקבלת מתיקות עדינה

הרכיבים
קילו משמשים או כל פרי אחר
4 כפות סוכר


אופן ההכנה 
להוציא את הגלעינים מהפרי ולחצות אותו לשניים ולשים בסיר
להוסיף את הסוכר ולערבב היטב
לבשל על אש נמוכה עד מאוד התהליך ייקח לפחות שעה עד שהפרי יתבשל ויהפוך לנוזלי
כל רבע שעה לערבב
אחרי שעה כשרואים שהמשמשים התבשלו והפרישו את הנוזלים
לכבות את האש ולתת לריבה להתקרר
אפילו שהריבה נראית נוזלית מאוד אין צורך לצמצם את הנוזלים
הריבה תתקשה מאליה כששמים אותה בכלי סגור במקרר


ריבה ניתן לעשות ממגוון פירות לא רק משמשים