איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

עוגת סולת

כל מי שאכל את העוגה הזו נהנה מהטעם שלה והמתיקות העדינה שיש בה

הרכיבים

התערובת
2 כוסות קמח לבן
2 כוסות סולת
2 אבקת אפיה
2 שקיות וניל
שלושת רביעי כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
6 חלמונים (הצהוב)

 הקצף
6 חלבונים
1 וחצי כוסות סוכר

הסירופ
חצי כוס סוכר
5 כפות מים
3 כפות מיץ לימון

לפיזור על העוגה 
מעט קוקוס

אופן ההכנה 
*להדליק את התנור לפני הכנת העוגה
*שמים את כל החומרים של התערובת ומערבבים היטב אפשר גם ידנית ואפשר במעבד
*מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שזה הופך לקצף קשה
*מוסיפים לתערובת שבקערה את הקצף ומערבבים בתנועות עטיפה עד שכל הקצף נבלע בתוך התערובת ומקבלים תערובת חלקה
*להרטיב תבנית מרובעת במים ושמים את התערובת לתוך התבנית
*אופים כ- 40 דקות בחום בינוני 180 מעלות
* לבשל את הסירופ על האש עד שהתערובת מסמיכה
*לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור לשפוך על העוגה את הסירופ
*לפזר מעל העוגה מעט קוקוס



                                                               לחתוך את העוגה לריבועים ולהגיש  




תגובות