איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

מרק אפונה יבשה

מרק זה טעים בריא וסמיך ומתאים לחורף

הרכיבים
שקית אפונה יבשה
1 בצל
2 עלי סלרי
2 תפוחי אדמה
1 חציל קטן
1 עגבניה
חתיכת עוף להוספת הטעם (לא משנה איזה חלק)

תבלינים
2 כפות שמן
פלפל שחור
מלח
כרכום
כמון

אופן ההכנה 
משרים כל הלילה את האפונה היבשה במים (אני מוסיפה לזה גם סודה לשתייה כדי להאיץ את התרככות של האפונה)
קוצצים את הבצל ושמים בסיר מוסיפים את השמן ומטגנים עד להזהבה
מוסיפים את האפונה ומערבבים היטב
קוצצים את עלי הסלרי, תפוחי אדמה, חציל, עגבנייה ומוסיפים גם לסיר
להוסיף מים עד חצי הסיר ומבשלים במשך שעה באש בינונית
לאחר שהמים נספגו לוקחים בלנדר ידני מי שאין אפשר לשים את כל התכולה של הסיר בתוך בלנדר רגיל ולטחון
אני משתמשת בבלנדר ידני כי אפשר לטחון בתוך הסיר ולא ללכלך עוד כלים
לאחר שכל הירקות נטחנו והפכו לתערובת סמיכה מוסיפים מים עד לגובה שליש של הסיר
ברגע שהמים הגיעו לסף רתיחה לכבות את הסיר


מרק אפונה סמיך




סמיכות שצריך להיות במרק אפונה