איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

גלידה ביתית ללא סוכר

גלידה זו המצאתי לאחר שהגעתי למסקנה שאין צורך להוסיף סוכר כדי להינות מגלידה טובה וטעימה הקצפת שמכינים ממנה את הגלידה מספיק מתוקה בכדי להוסיף עוד סוכר וגם התוספות שנכנסות לגלידה מוסיפות גם מתיקות נוספת וזה גם בריא פחות סוכר פחות מחלות
הרכיבים
5 ביצים
קצפת צמחית במתיקות מעודנת של השף הלבן (500 מ"ל) פרווה

תוספות לגלידה 
בכדי לעשות את הגלידה בריאה צריך לבחור רק ברכיבים טבעיים שמכניסים לתוך הגלידה כמו:
2 כפות של 100% קקאו
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
2 כפות ליקר תפוזים או שוקולד
בכדי לשבור את המתיקות אפשר להוסיף גם
1 כף קפה נמס מכל סוג
וגם אפשר להוסיף אם רוצים
אגוזים, שקדים וצימוקים

אופן ההכנה
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים  עד שהקצפת מתקשה ומתייצבת
שמים את קצפת בקערה בנפרד
בינתיים שמים בקערה אחרת גדולה יותר את התוספות שרוצים להוסיף לגלידה עם החלמונים ומערבבים היטב
מקציפים את קצפת הצמחית עד שהיא מתקשה
מוסיפים את הקצפת הצמחית לתוספות שבקערה ומערבבים עד שכל התערובת מקבלת צבע אחיד
מוסיפים לתערובת את קצף הביצים ומקפלים בתנועות עטיפה עד שכל הקצף נבלע לתוך התערובת
שמים בכלי פלסטיק ומקפיאים לכמה שעות טובות במקפיא
הצעת ייעול
כדי לא לעבוד קשה מדי לא לשטוף פעמיים את קערת המעבד כדאי ומאוד רצוי קודם להקציף את החלבונים ואחר כך בלי לשטוף את קערת המעבד להקציף את הקצפת
אם מקציפים קודם את הקצפת ואחר כך את החלבונים צריך לשטוף היטב את הכלי ולייבש אותו לפני כן אם רוצים שהקצפת של החלבונים תצליח ותתקשה כי אם הקערה לא יבשה או שיש איזה פירור שמפריע הקצפת לא תעלה ולא תצליח להתקשות כמו שצריך

גלידה טעימה ובריאה