ירקות מוקפצים בנוסח המזרח הרחוק

תמיד כשאני מזמינה בחוץ מנה של אוכל סיני ומה שלא קוראים לזה בארץ אני מרגישה את השמנוניות באוכל
האוכל רווי שומן והטעם חסר טעם
לכן החלטתי שאני עושה מנה דומה בבית מנה משביעה ולא משמינה
מנה אחת שווה = 254 קלוריות

הרכיבים
3 חלקים של חזה עוף
חצי חציל
רבע כרוב לבן
רבע כרוב אדום
2 פלפל ירוק מתוק
1 פלפל אדום מתוק
4 עלי כרפס
1 בצל גדול
2 גזר

תיבלון
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
1 כף סויה שחורה (אם אין בבית אפשר להשתמש בשתי כפות סויה רגילות)
1 כף סחוג (סוג כלשהו)
2 כפות חומץ
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית 
פלפל שחור
כמון

אופן ההכנה
מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה
קוצצים את כל הירקות לרצועות ארוכות כולל חזה העוף
שמים את כל הירקות במחבת
מוסיפים את התיבלון
מערבבים היטב פעם אחת (ערבוב יתר יהפוך את הירקות לדייסה המטרה לא לבשל יותר מדי את הירקות הם צריכים להישאר אל דנטה כלומר קצת קשים)
אחרי שהנוזלים נספגים לגמרי מורידים מהאש
הצעת הגשה
להוסיף ליד הירקות אורז לבן





תגובות