איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

שקשוקת ירקות

שקשוקה רגילה עם עגבניות כולם מכירים ביצים עם עגבניות
רציתי לשדרג קצת את השקשוקה המסורתית ולתת לזה עוד טוויסט מעניין

הרכיבים
4 עגבניות
2 קישואים
1 חציל בינוני
6 שיני שום
6 ביצים
2 כפת שמן

תבלינים
פפריקה מתוקה
כמון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה
מקלפים את העגבניות, הקישואים והחציל וחותכים לקוביות
שמים במחבת כבדה (האוכל יוצא הרבה יותר טעים) 2 כפות שמן
מוסיפים את העגבניות, החציל והקישואים
מקלפים את השום וחותכים אותו ומוסיפים לירקות
מוסיפים את התבלינים לפי הטעם
מערבבים היטב ומנמיכים את האש
מבשלים את התערובת ומערבבים מדי פעם עד שכל הירקות מתרככים והופכים לרוטב סמיך
מוסיפים את הביצים על הרוטב הסמיך
מכסים את המחבת עוד 10 דקות או עד שהביצים הופכות לצבע לבן ומתבשלות


הצעת הגשה
אפשר להגיש את המחבת ללא צורך להעביר לצלחת הגשה על השולחן וכולם יושבים מסביב ובוצעים לחם ומנגבים בשקשוקה


שקשוקת ירקות מבושלת במחבת כבדה