איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

מרק אפונה מהיר

מרק אפונה מאפונה יבשה לוקח המון זמן להכין להשרות קודם את האפונה אחר כך לבשל אותה במשך כמה שעות
במתכון הזה זאת הגרסה הקצרה למרק אפונה זה לא פוחת מהטעם של המרק בגלל שהוא עשוי מקופסאות שימורים

הרכיבים
2 קופסאות אפונה
1 בצל גדול
2 עלי סלרי
4 תפוחי אדמה
חתיכת עוף לא משנה איזה חלק  כדי להשביח את טעם המרק
2 כפות שמן
1 כף סחוג

תבלינים
מלח
פלפל שחור
ראס אל חנות
כמון
כרכום

אופן ההכנה 
לשפוך בסיר את האפונה
לחתוך את הבצל לחתיכות גסות ולהוסיף לסיר
להוסיף עלי הסלרי
לקלף את תפוחי האדמה לחתוך לריבועים גסים ולהוסיף גם לסיר
להוסיף את חתיכת העוף
למלא את הסיר במים עד גובה שליש
לבשל על אש בינונית
לאחר שהירקות התרככו כולל תפוחי אדמה
לשים את כל התכולה של הסיר כולל המים בתוך הבלנדר ולטחון עד שמתקבלת תערובת סמיכה
להחזיר את התערובת לסיר
להוסיף שמן , סחוג ותבלינים לפי הטעם
ולהביא לרתיחה

מרק אפונה מהיר



תגובות