איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

חומוס ביתי

כשהכנתי את החומוס בבית היה הבדל אדיר בטעם בין הקנוי לביתי בדרך כלל אני יותר בצד של הטחינה ולא של החומוס אבל כשטעמתי את החומוס שהכנתי בבית פשוט התאהבתי

הרכיבים
חצי חבילת חומוס שלם
2 כפות טחינה גולמית
חצי כוס שמן זית (הכרחי הרבה שמן כדי לשמר את החומוס במקרר)
1 כפית סודה לשתיה
תבלינים
מלח
פלפל שחור
כמון

אופן ההכנה
שמים בקערה את החומוס וממלאים במים משרים את החומוס למשך לילה שלם כדי לזרז את התהליך אפשר להוסיף כפית סודה לשתייה
שמים בסיר את החומוס שהושרה למשך הלילה ומבשלים כשעה או יותר עד שהחומוס מתרכך שוב גם כאן אפשר לזרז את התהליך של הבישול אם מוסיפים כפית סודה לשתייה
מכניסים לבלנדר את החומוס המבושל
מוסיפים שתי כפות טחינה גולמית
מוסיפים את השמן זית
מוסיפים את התבלינים לפי הטעם
טוחנים היטב עד שמתקבל מרקם חלק ומשחתי

להגשה
מוספים גרגירי חומוס שלמים על החומוס הטחון
מוסיפים מעט שמן זית


חומוס ביתי צורת הגשה