איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

גלידת מוס שוקולד פרווה

גלידה זו אפשר להתייחס אליה כמוס שוקולד לקינוח אחרי ארוחה או אפשר לאכול אותה כגלידה לכל דבר 
כף גלידת מוס שווה ל- 54 קלוריות

הרכיבים
5 ביצים
קצפת צמחית במתיקות מעודנת  (500 מ"ל) 
1 חבילה של שוקולד מריר פרווה (צריך לשים לב יש גם שוקולד מריר חלבי)
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות סילאן
2 כפות ליקר תפוזים או שוקולד

אופן ההכנה
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים  עד שהקצפת מתקשה ומתייצבת
שמים את קצפת בקערה בנפרד
בינתיים שמים בקערה אחרת גדולה יותר את החלמונים 
מוספים לחלמונים את הטחינה והסילאן והליקר ומערבבים
מחממים את השוקולד במיקרו במשך 30 שניות כל פעם עד שהשוקולד נמס
מוסיפים את השוקולד לקערה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד
מוסיפים את הקצפת הצמחית לקערה ומערבבים עד שכל התערובת מקבלת צבע אחיד
מוסיפים לתערובת את קצף הביצים ומקפלים בתנועות עטיפה עד שכל הקצף נבלע לתוך התערובת
שמים בכלי פלסטיק ומקפיאים לכמה שעות טובות במקפיא
לאחר מכן אפשר להוציא את המוס גלידה למקרר במגירה שעליה כתוב chilled bin או במקום הכי קר במקרר
כדי שגלידת המוס תישאר רכה

הצעת ייעול
כדי לא לעבוד קשה מדי לא לשטוף פעמיים את קערת המעבד כדאי ומאוד רצוי קודם להקציף את החלבונים ואחר כך בלי לשטוף את קערת המעבד להקציף את הקצפת
אם מקציפים קודם את הקצפת ואחר כך את החלבונים צריך לשטוף היטב את הכלי ולייבש אותו לפני כן אם רוצים שהקצפת של החלבונים תצליח ותתקשה כי אם הקערה לא יבשה או שיש איזה פירור שמפריע הקצפת לא תעלה ולא תצליח להתקשות כמו שצריך


גלידת מוס שוקולד מריר