איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

בצק שקם על בסיס שמן

רציתי מאוד לדעת ממה עשוי בצק שקם כי מעולם לא השתמשתי בבצק הזה
הבצק הזה בדרך כלל מורכב מחמאה או מרגרינה
מצאתי מתכון שהבצק הוא על בסיס שמן כי תמיד שמן יש בבית וגם פחות קלוריות
חיפשתי באינטרנט ונתקלתי באתר של "טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה" 
אם תרצו להיכנס לאתר של פירגה תלחצו על השם של האתר שמודגש בצהוב

רכיבים
3/4 כוס שמן
1 מיכל של יוגורט או שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
2 כוסות קמח תופח (אם יש רק קמח רגיל אפשר להוסיף לקמח שקית אבקת אפייה)

אופן ההכנה 
שמים את כל הרכיבים בקערה או בבלנד ולשים עד שמתקבלת תערובת אחידה




הצעה
אפשר להשתמש בבצק הזה ולעשות רולדות עם מליות שונות או לעשות חיתוכיות עם ריבה כמו בתמונה