איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

למתן את המתוק

סוף עונת האביב והבננות מבשילות מהר מאוד מהחום של החמסינים שפוקדים את האביב לפני בוא הקיץ
אני מתבוננת בבננות והן אוטוטו מבשילות ומשחירות
לקחתי את הבננות והקפאתי אותן
חשבתי מה אפשר לעשות עם בננות קפואות ונזכרתי שאפשר לעשות גלידה מפרי קפוא
קניתי חפיסת שוקולד שיהיה מתוק וטעים וגם חלב שקדים לריכוך הגלידה
שמתי בבלנדר הארוך את הבננות את חפיסת השוקולד הפרווה וגם מעט מחלב השקדים
רציתי לעשות גלידה פרווה
רק לא לקחתי בחשבון שהטעמים יכולים להיות כל כך חזקים
יצא לי גלידה מתוקה עד מאוד
הבננות כשלעצמן מתוקות
השוקולד יש בו גם סוכר
חלב השקדים ממותק בגלל המרירות שלו
עכשיו מה עושים ? אני שואלת את עצמי
איך אני הופכת גלידה כל כך מתוקה לפחות מתוקה?
הוספתי לגלידה כוס חלב לא עזר המתיקות נשארה אותו הדבר
הוספתי לגלידה גביע יוגורט גם זה לא עזר המתיקות לא השתנתה
אז מה הפתרון באמת למיתון המתוק המתוק הזה?
נזכרתי שכנגד מתוק צריך לבוא אולי מריר?
הסתכלתי מסביבי במטבח וראיתי קפה מגורען ששותים לבוקר
הוספתי כפית מהקפה
ערבבתי
טעמתי
והופ!! המתוק כבר לא מתוק כל כך
המרירות של הקפה מיתנה את המתיקות של הגלידה
סיפור נחמד עם טיפ בחינם