לחם מלא ללא שמרים

בגלל שאני רוצה תמיד לשמור על הגזרה ולא להשמין החלטתי שאני מכינה לחם ללא שמרים
כידוע השמרים הם שגורמים להשמנה
פרוסת לחם רגילה של לחם מלא מכילה כמעט 90 קלוריות לעומת פרוסת לחם מלא ללא שמרים שמכילה רק 45 קלוריות וזה ממש משמעותי

הרכיבים
1 חבילת קמח מלא או כל סוג של קמח אחר
1 כפית סודה לשתייה
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
1 כפית סוכר
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה
מחממים מראש את התנור ל- 180 מעלות
מערבבים את כל החומרים ושופכים לתוך התערובת את המים
אפשר להוסיף ללחם לפני הלישה רוזמרין או מרווה או קצח או זעתר לפי בחירתכם זה משבח את טעם הלחם
במקרה הזה הוספתי ללחם מרווה ורוזמרין שקטפתי מהגינה וקצצתי במערבל כפית מכל תבלין לא יותר
לשים היטב את הבצק

במקרה זה בגלל שאין שמרים אין צורך לחכות לתפיחה של הלחם

שמים את הלחם בתוך תבנית ארוכה רחבה שבתחתיה מניחים נייר אפייה (זה חוסך ניקיון של התבנית וגם הלחם יוצא יותר בקלות מהתבנית)

מכניסים לתנור למשך 35 דקות




תגובות

  1. "חבילה" זה 1 ק"ג קמח?

    השבמחק
  2. אם אין לי סודה לשתיה מה אפשר לשים במקום (גם אין לי שמרים)

    השבמחק
  3. אם אין לי סודה לשתיה או אבקת אפיה וגם לא שמרים במה אפשר להשתמש?
    (לא להציע מוצרי חלב כי לא אוכלת מוצרי חלב)
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. אם אין שמרים וסודה לשתיה אפשר להשתמש עם בירה בירה כידוע התכונה שלה להתסיס

      מחק
  4. כמה קלוריות יש בפרוסה? 49?!

    השבמחק
  5. אפשר ללוש את הבצק במיקסר ??

    השבמחק
  6. האם אפשר ללוש במיקסר??

    השבמחק
  7. האם אפשר ללוש במיקסר??

    השבמחק
  8. האם אפשר ללוש במיקסר??

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשרי במיקסר העבודה היא הרבה יותר קלה

      מחק

פרסום תגובה