איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

לחם מלא ללא שמרים

בגלל שאני רוצה תמיד לשמור על הגזרה ולא להשמין החלטתי שאני מכינה לחם ללא שמרים 
כידוע השמרים הם שגורמים להשמנה 
פרוסת לחם רגילה של לחם מלא מכילה כמעט 90 קלוריות לעומת פרוסת לחם מלא ללא שמרים שמכילה רק 45 קלוריות וזה ממש משמעותי 


הרכיבים
1 חבילת קמח  מלא או כל סוג של קמח אחר 
1 כפית סודה לשתייה 
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
1 כפית סוכר
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה 
מחממים מראש את התנור ל- 180 מעלות
מערבבים את כל החומרים  ושופכים לתוך התערובת את המים 
אפשר להוסיף ללחם לפני הלישה רוזמרין או מרווה או קצח או זעתר לפי בחירתכם זה משבח את טעם הלחם 
במקרה הזה הוספתי ללחם מרווה ורוזמרין שקטפתי מהגינה וקצצתי במערבל כפית מכל תבלין לא יותר 
לשים היטב את הבצק 
במקרה זה בגלל שאין שמרים  אין צורך לחכות לתפיחה של הלחם
שמים את הלחם בתוך תבנית ארוכה רחבה שבתחתיה מניחים נייר אפייה (זה חוסך ניקיון של התבנית וגם הלחם יוצא יותר בקלות מהתבנית)
מכניסים לתנור למשך 35 דקות 


לחם מלא ללא שמרים עם מרווה ובזיליקום