כרובית אפויה בתנור או מטוגנת

מתכון הכרובית אפשר לאפות בתנור ואפשר באותה מתכונת לטגן
אני מעדיפה לאפות בתנור זה גם בריא ולא רווי שומן וגם לא גוזל הרבה זמן בהכנה
כשהכנתי את הכרובית בתנור בעלי בעצם לא חש בהבדל ואמר שזה טעים
מקווה שזה יהיה גם טעים לאחר שתכינו את הגרסה הבריאה יותר והקצרה יותר

הרכיבים
כרובית  אחת
2 ביצים
פירורי לחם מתובלים
מלח
כמון
פלפל שחור


אופן ההכנה 
למלא סיר במים עד רבע מגובה הסיר
את הכרובית מפרקים לחתיכות קטנות ושמים בתוך הסיר עם המים
ברגע שהמים מגיעים לרתיחה לכבות את האש
הכוונה של הרתיחה הזו כדי לרכך את הכרובית מעט כי האפייה משלימה את התהליך וגם כדי להיפטר ממזיקים כגון תולעים וכו'
שופכים את פרחי הכרובית לתוך מסנן
מטריפים שתי ביצים עם מלח, פלפל שחור וכמון בתוך קערה
מוסיפים רבע כוס מים לתוך הביצים כדי לדלל את הבלילה
טובלים את פרחי הכרובית בתוך הבלילה אחר כך טובלים בתוך פירורי הלחם שגם מתובלנים גם במלח,פלפל וכמון
פירורי הלחם דרך אגב אני לא קונה אלא עושה אותם בבית מלחם ישן שזה גם חיסכון בכסף וגם למחזר את מה שיש כבר בבית
אם התהליך קשה אזי אפשר לקנות פירורים מתובלים מוכנים מהחנות
אפייה 
מניחים את הכרוביות על גבי תבנית שמכוסה בנייר אפייה (נייר האפייה עוזר בעצם לאפות את הכרובית גם מהצד השני)
אופים בתנור בחום של  200 מעלות בטורבו
הטורבו עוזר לאפות באופן שווה את הכרוביות
טיגון 
בערך אופים כחצי שעה או עד שפרחי הכרובית  מקבלים  גוון זהוב
אפשר לעשות את אותו תהליך ולטגן במחבת עם שמן עד שהכרובית הופכת לצבע זהוב ומניחים את הכרוביות המטוגנות על גבי נייר סופג









תגובות