חביתה זו ראיתי באחת התוכניות בטלוויזיה וכשהתלתי להכין אותה אני לא מפסיקה להכין אותה עד היום
הרכיבים
חצי כרוב לבן
1 בצל
4 ביצים
2 כפות שמן
מעט אבקת קימל (להימנעות מגזים)
כמון
כרכום
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל ושמים אותו במחבת שטוחה עם שתי כפות שמן עד להזהבה
קוצצים את הכרוב לפרוסות דקות ושוטפים היטב תחת מים זורמים
שמים את הכרוב בתוך המחבת ומוסיפים את התבלינים
מכסים את הסיר עד שהכרוב מתרכך דיו ומדי פעם לערבב
לטרוף את ביצים ולהוסיף על תערובת הכרוב
לכבות את האש
להדליק את התנור לטורבו ל- 200 מעלות
לשים את המחבת בתוך התנור ולבשל עד שרואים שהשכבה העליונה הפכה לצבע זהוב כהה
הרכיבים
חצי כרוב לבן
1 בצל
4 ביצים
2 כפות שמן
מעט אבקת קימל (להימנעות מגזים)
כמון
כרכום
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה
קוצצים את הבצל ושמים אותו במחבת שטוחה עם שתי כפות שמן עד להזהבה
קוצצים את הכרוב לפרוסות דקות ושוטפים היטב תחת מים זורמים
שמים את הכרוב בתוך המחבת ומוסיפים את התבלינים
מכסים את הסיר עד שהכרוב מתרכך דיו ומדי פעם לערבב
לטרוף את ביצים ולהוסיף על תערובת הכרוב
לכבות את האש
להדליק את התנור לטורבו ל- 200 מעלות
לשים את המחבת בתוך התנור ולבשל עד שרואים שהשכבה העליונה הפכה לצבע זהוב כהה
ערב טוב! להדליק את התנור מראש? חייבים לשטוף את הכרוב?
השבמחקלא חייבים לחמם את התנור מראש כי זה לא מאפה או עוגה
מחקבקשר לשטיפה של הכרוב כן חייבים לשטוף את הכרוב בגלל כל מיני חרקים שנמצאים בו ויש אפילו אנשים שמוספים חומץ כי החומץ מנקה ירקות מחרקים זאת הסיבה גם ששומרי כשרות משתמשים בחומץ להכשר