עוגת סולת

כל מי שאכל את העוגה הזו נהנה מהטעם שלה והמתיקות העדינה שיש בה

הרכיבים

התערובת
2 כוסות קמח לבן
2 כוסות סולת
2 אבקת אפיה
2 שקיות וניל
שלושת רביעי כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
6 חלמונים (הצהוב)

 הקצף
6 חלבונים
1 וחצי כוסות סוכר

הסירופ
חצי כוס סוכר
5 כפות מים
3 כפות מיץ לימון

לפיזור על העוגה 
מעט קוקוס

אופן ההכנה 
*להדליק את התנור לפני הכנת העוגה
*שמים את כל החומרים של התערובת ומערבבים היטב אפשר גם ידנית ואפשר במעבד
*מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שזה הופך לקצף קשה
*מוסיפים לתערובת שבקערה את הקצף ומערבבים בתנועות עטיפה עד שכל הקצף נבלע בתוך התערובת ומקבלים תערובת חלקה
*להרטיב תבנית מרובעת במים ושמים את התערובת לתוך התבנית
*אופים כ- 40 דקות בחום בינוני 180 מעלות
* לבשל את הסירופ על האש עד שהתערובת מסמיכה
*לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור לשפוך על העוגה את הסירופ
*לפזר מעל העוגה מעט קוקוס



                                                    




תגובות