יש אנשים שלא ממש אוהבים מאכלים עם בישול ארוך כמו חמין זה נותן טעם אחר אחרי לילה בתנור
התבשיל הזה יקצר את התהליך של דמוי חמין ואפשר לבשל אותו באותו יום ולאכול באותו יום
מתאים מאוד לימים קרים מחמם את הגוף והנפש כאחד
אופן ההכנה
מניחים את השוקיים של העוף בתוך סיר בינוני
חותכים את עלי הכרפס לריבועים קטנים מוסיפים לסיר
מוסיפים את השעועית שהושרתה לילה קודם (רצוי להשרות עם כף סודה לשתיה כדי לזרז את ההתרככות של השעועית)
מוסיפים את הראש השום בשלמותו גם לסיר
מוסיפים את כל התבלינים
שופכים מים עד גובה שליש הסיר
מבשלים על אש קטנה במשך שעתיים עם מכסה פתוח כדי שהעוף לא יתפרק
עד שהרוטב הופך להיות סמיך והשעועית התבשלה
התבשיל הזה יקצר את התהליך של דמוי חמין ואפשר לבשל אותו באותו יום ולאכול באותו יום
מתאים מאוד לימים קרים מחמם את הגוף והנפש כאחד
רכיבים
4 עלי כרפס
2 כוסות שעועית לבנה
ראש שום
תבלון
2 כפות סילאן
כף סחוג
2 כפות רסק עגבניות
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
מלח
ראס אל חנות
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן
מניחים את השוקיים של העוף בתוך סיר בינוני
חותכים את עלי הכרפס לריבועים קטנים מוסיפים לסיר
מוסיפים את השעועית שהושרתה לילה קודם (רצוי להשרות עם כף סודה לשתיה כדי לזרז את ההתרככות של השעועית)
מוסיפים את הראש השום בשלמותו גם לסיר
מוסיפים את כל התבלינים
שופכים מים עד גובה שליש הסיר
מבשלים על אש קטנה במשך שעתיים עם מכסה פתוח כדי שהעוף לא יתפרק
עד שהרוטב הופך להיות סמיך והשעועית התבשלה
תגובות
הוסף רשומת תגובה