הרכיבים
1 קוביית שמרים טריים
חצי כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
חצי קילו קמח רגיל
1 ביצה
1 שקית סוכר וניל
100 גרם חמאה או מחמאה מומסת
חצי כפית קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
למילוי וקישוט
ריבה
שוקלד
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מערבבים בקערה שמרים, חלב פושר, חצי כוס סוכר מניחים לשמרים לתסוס במשך חצי שעה
מוסיפים בקערה נוספת את הקמח, הביצה, החמאה, קליפת הלימון, המלח, סוכר הוניל ומערבבים
מוסיפים את השמרים בסוף ולשים את הבצק עד לקבלת מרקם גמיש
משמנים את הידיים ולעטוף את כדור הבצק כדי למנוע התייבשות הבצק
מכסים ומניחים את הבצק להתפחה שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
קורצים מהבצק עיגולים קטנים ומכדררים עם היד
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות
שמים בתבנית עם שקעים (כמו בתמונה) את כדורי הבצק
מניחים להתפחה נוספת במשך חצי שעה
אופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות עד להזהבה
מקררים את הסופגניות וממלאים בריבה
אפשר לבזוק על הסופגניות אבקת סוכר
אפשר גם להמיס שוקולד ולמרוח על הסופגניות
חנוכה שמח !!!
1 קוביית שמרים טריים
חצי כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
חצי קילו קמח רגיל
1 ביצה
1 שקית סוכר וניל
100 גרם חמאה או מחמאה מומסת
חצי כפית קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
למילוי וקישוט
ריבה
שוקלד
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מערבבים בקערה שמרים, חלב פושר, חצי כוס סוכר מניחים לשמרים לתסוס במשך חצי שעה
מוסיפים בקערה נוספת את הקמח, הביצה, החמאה, קליפת הלימון, המלח, סוכר הוניל ומערבבים
מוסיפים את השמרים בסוף ולשים את הבצק עד לקבלת מרקם גמיש
משמנים את הידיים ולעטוף את כדור הבצק כדי למנוע התייבשות הבצק
מכסים ומניחים את הבצק להתפחה שעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
קורצים מהבצק עיגולים קטנים ומכדררים עם היד
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות
שמים בתבנית עם שקעים (כמו בתמונה) את כדורי הבצק
מניחים להתפחה נוספת במשך חצי שעה
אופים בתנור שחומם מראש במשך 25 דקות עד להזהבה
מקררים את הסופגניות וממלאים בריבה
אפשר לבזוק על הסופגניות אבקת סוכר
אפשר גם להמיס שוקולד ולמרוח על הסופגניות
חנוכה שמח !!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה