הרכיבים
שמים את התפוחים בסיר עם הסוכר,הסילאן, הקינמון והיין
1 חבילת בצק פילו
6 תפוחי עץ
חצי כוס סוכר
חצי כוס סוכר
חצי כוס סילאן
1 כפית קינמון
1 כוס יין מתוק
פירורי לחם עם שאריות עוגה או עוגיות
פירורי הלחם
שמים במיקסר לחם רגיל ועוגיות או עוגה וטוחנים ביחד בבלנדר
מלית התפוחים
לקלף את התפוחים ולחתוך לפרוסות דקות
מבשלים על האש עד שהתפוחים מתרככים והמיץ הופך לסמיך יותר
סירופ מעל השטרודל
1 כוס מים
2 כפות סוכר
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
לחמם את התנור לחום של 200 מעלות
מפשירים במשך הלילה את הבצק במקרר
פורשים את הבצק ומחלקים את העלים לחצי (לא להפריד עלה עלה ולמרוח כמו במתכונים אחרים)
על חצי העלים מפזרים פירורי לחם עם שאריות עוגה או עוגיות ומוסיפים חצי מכמות מלית התפוחים
מגלגלים את הבצק לגלילה
חוזרים שנית אותה פעולה עם חצי הבצק הנותר עד שמקבלים שתי גלילות
מניחים את הגלילות על תבנית עם נייר אפייה
אופים במשך חצי שעה עד להזהבה
מכניסים את המים , הסוכר והלימון לסיר ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך
שמים את גלילות השטרודל בתבנית מרובעת
שמים את גלילות השטרודל בתבנית מרובעת
שופכים את הסירופ על הגלילות בעודם חמים ומכניסים למקרר
למחרת הופכים את הגלילות כדי שהסירופ ייספג גם בצד השני
לבצק פילו יש נטייה להתייבש וזו דרך טובה להשאיר את הבצק רטוב ולח
תגובות
הוסף רשומת תגובה