כל פעם שאני מכינה את העוגה הזו אני מקבלת הרבה מחמאות וגם בקשה למתכון
את המתכון לקחתי מהאתר של קרין גורן אבל שיניתי את סוג הקמח כדי שיהיה מאוזן ומעניין
כמות: 2 תבניות אינגליש קייק
כמות: 2 תבניות אינגליש קייק
רכיבים:
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
3 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כפית קינמון
1 כוס קמח לבן
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
3 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כפית קינמון
1 כוס קמח לבן
1 וחצי כוס קמח מלא
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס תה רותח (מ-2 תיונים)
להגשה:
4 כפות דבש
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות (הקפידו על חום זה, שהוא די נמוך – חשוב כדי שהעוגות לא יגלשו).במעבד מזון שמים סוכר, דבש, ביצים, שמן וקינמון ומעבדים דקה לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים 5 שניות לאיחוד. מוזגים את התה הרותח בזהירות תוך כדי עיבוד (דרך השרוול של המכסה) ומעבדים רק עוד 5 שניות לתערובת אחידה. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות. אופים 45-50 דקות עד שהעוגות תפוחות, שחומות וקפיציות למגע..
סוד מתוק:
לעוגות שחומות עוד יותר, עם ציפוי דבש קצת דביק ונהדר – מזלפים 2 כפות דבש על כל עוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור – הדבש מתחמם מחום העוגה והופך לנוזלי, ואז פשוט עם גב של הכף מורחים אותו מעל העוגה לציפוי.
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס תה רותח (מ-2 תיונים)
להגשה:
4 כפות דבש
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות (הקפידו על חום זה, שהוא די נמוך – חשוב כדי שהעוגות לא יגלשו).במעבד מזון שמים סוכר, דבש, ביצים, שמן וקינמון ומעבדים דקה לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים 5 שניות לאיחוד. מוזגים את התה הרותח בזהירות תוך כדי עיבוד (דרך השרוול של המכסה) ומעבדים רק עוד 5 שניות לתערובת אחידה. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות. אופים 45-50 דקות עד שהעוגות תפוחות, שחומות וקפיציות למגע..
סוד מתוק:
לעוגות שחומות עוד יותר, עם ציפוי דבש קצת דביק ונהדר – מזלפים 2 כפות דבש על כל עוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור – הדבש מתחמם מחום העוגה והופך לנוזלי, ואז פשוט עם גב של הכף מורחים אותו מעל העוגה לציפוי.
תגובות
הוסף רשומת תגובה