סושי טונה


כל כתבה בנושא דגים, לא יכולה להתעלם מהחיבה המפתיעה, שמביני עניין מגלים בטרנד הקרוי "סושי",
או בעברית צחה - דג נא. רובם גורסים כי מדובר במעדן אמיתי ומי אנחנו שנביע דעה בעניין. לפיכך, אנו
מגישים לכם בזאת גרסה נחמדה עם טונה, בבחינת "לא תמנע טוב מבעליו".
החומרים שניתן להשיג בחנויות המתמחות במזון מהמזרח הרחוק: "יש לשים לב להכשרים.

רכיבים
1 חבילה של אצות נורי 
2 כפות אבקת חומץ לסושיי
2 כפות מירין - יין אורז מתוק לבישול וואסבי (רוטב חזרת יפני ירוק
מחצלת מיוחדת לגלגול סושי

חומרים נוספים:
100 גרם פילה טונה טריה (לא מקופסא), חתוכה לרצועות ארוכות 
1 גזר מקולף וחתוך לרצועות
1 כוס אורז 
1 מלפפון ירוק חתוך לרצועות
1 כף שמן
אחד וחצי  כוסות מים

אופן ההכנה
מבשלים את האורז, המים, השמן, המירין וחומץ הסושי, עד שהאורז מוכן. מצננים ומכניסים למקרר.
לאחר הקירור מוציאים מהמקרר.
פורשים אצה אחת על המחצלת המיוחדת לגלגול סושי ומניחים בחלק הקרוב אלינו אורז לכל רוחב האצה.
על גבי האורז מניחים רצועות מלפפון וגזר לרוחב האצה. באותו אופן מניחים את רצועות הטונה.
מגלגלים בעזרת המחצלת תוך כדי לחיצות על האצה, עד שנוצר מעין גליל ארוך.
חותכים את הגליל לפרוסות שוות ומסדרים ע"ג צלחת הנשה נאה.
מגישים עם וואסבי (זהירות! חזרת חריפה מאין כמוה!) ורוטב סויה.


 המתכון המקורי 

תגובות