טוטש

 טוטש

מתכון של סוזן ברטשניידר

החומרים:

לתבנית אפיה גדולה מאד או שניים בינוניים(פיירקס מתאים ביותר)

2 קג' תפוחי אדמה

3 כוסות קמח

50 גר' שמרים כפית סוכר

5-4 ביצים

1 בצל קטן קצוץ דק מאוד(או מגורר בפומפייה דקה)

1/4 כוס שמן

4-3 כפיות מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

מגרדים את תפוחי האדמה על פומפייה דקה או מרסקים במאבד מזון (אך יש להיזהר לא לאבד יותר מדי כדי לא לקבל רסק!). שמים תערובת התפו''א במסננת לניקוז הנוזלים.

שמים את הקמח בקערה גדולה ומיצרים בתוכו בור. מערבבים את השמרים עם הסוכר ומעט מים פושרים ושמים בבור. מערבבים עם מעט מהקמח ומשאירים לטפוח לעשר דקות. מוסיפים את תפו"א ושאר המוצרים. מערבבים היטב, מכסים את הקערה במגבת ומשאירים לטפוח כשעה עד שעה וחצי. שמים 3-2 כפות שמן בתבנית ומכניסים לתנור חם למספר דקות עד שהוא מתחמם. שופכים את תערובת תפו"א לתבנית/יות ואופים בתנור חם (200° ) לשעה עד שעה ורבע או עד שהפשטידה מקבלת גוון חום כהה.

המושחתים יותר מוציאים את הטוטש מהתנור, חותכים מיד לריבועים, פורסים אותם לרוחב מורחים בחמאה ואוכלים מיד כשהוא חם ופריך (חייבים לטעום אותו ככה לפחות פעם אחת!).

אך אפשר גם לחכות קצת ולאכול את הטוטש כתוספת למנה עיקרית.







תגובות