חצילים בפרמזן Eggplant Parmesan

 חצילים בפרמזן Eggplant Parmesan מתכון של סוזן ברטשניידר

החומרים:

1 חציל בינוני

רוטב עגבניות איטלקי (בערך כוס)

גבינת קוטג' (או תערובת של קוטג' עם גבינה לבנה מלוחה כמו חמד או צפתית

כ- 30 גרם גבינת פרמזן פירורי לחם (עדיף מלחם חי)

אופן ההכנה:

פורסים את החציל לפרוסות דקות, ממליחים ושמים בתוך כלי מתאים למיקרוגל. מעמידים את הפרוסות כמה שאפשר כדי שהנוזלים ישתחררו בקלות. מכסים את הכלי ושמים במיקרוגל בעוצמה מלאה ל- 8 דקות. מוציאים ושופכים את הנוזלים שהצטברו בתוך הכלי.

מרפדים כלי אפיה במעט רוטב ומסדרים שכבה של פרוסות חציל, מורחים על זה שכבה של גבינת הקוטג' ומפזרים מעט גבינת פרמזן מגורדת. מורחים מעל זה שכבת רוטב ומפזרים מעל הרוטב קצת פירורי לחם. חוזרים על שכבות אלה עוד פעם או פעמים. מעל שכבת הרוטב האחרון מפזרים תערובת של גבינת פרמזן מעורבבת בפירורי לחם.

אופים בתנור בינוני עד חם 40-30 דקות. רוטב עגבניות מהיר מערבבים: קופסת רסק עגבניות, כף יין אדום יבש כ-1 כפית תערובת תבלין איטלקי, מלח ופלפל





תגובות