סלט עלי מנגולד

סלט זה הוא מקורי שאמא שלי תמיד הכינה במיוחד בחגים אבל אפשר להכין אותו גם בכל עת
במיוחד הסלט הזה אהוב מאוד על בתי הבכורה היא אוהבת אותו אדום מאוד זה אומר עם הרבה פפריקה אבל אפשר גם עם מעט פפריקה כל אחד לפי טעמו

הרכיבים
חבילת עלי מנגולד
4 שיני שום קלופים וקצוצים
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן
פלפל שחור
כמון
כרכום
פפריקה מתוקה
מלח

אופן ההכנה 
מורידים את קצה ראש הגבעול של העלים עם סכין
שמים את העלים בסיר עם מים (למלא רבע מהסיר במים)
שמים על האש לרתיחה ברגע שהמים מגיעים לנקודת רתיחה להוריד מיד מהאש אין צורך לבשל יותר מדי את העלים כי בשלב הבא הם ימשיכו להתבשל
משאירים את העלים בתוך המים עוד כרבע שעה כשרואים שהעלים הפכו לשקופים שופכים את המים וחותכים את העלים לחתיכות דקות
שמים את העלים בסיר קטן (כי העלים איבדו את נפחם ברגע שהם התבשלו) מוסיפים לעלים החתוכים, שתי כפות שמן, מיץ לימון, שום , פלפל שחור, כמון,כרכום, פפריקה מתוקה ומלח
מערבבים את הסלט עד שיקבל גוון אחיד ומבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים










תגובות