עוגה עם חרוסת

בעבר הייתי זורקת בסוף הפסח את החרוסת אבל השנה בגלל שבעלי לא רצה לקנות את עוגיות הפסח שיש להם טעם לוואי של בוטנים וסוכר החלטתי שאני אעשה הפעם עוגה בבית וצץ לי רעיון לנצל את החרוסת שגם ככה טעימה ומתוקה ולא לזרוק אותה לפח כמו כל שנה 

אפשר לאפות את העוגה הזו עם קמח ולהוסיף כמובן אבקת אפייה כי בפסח אי אפשר להשתמש באבקה שמתפיחה את העוגה 

לחמם תנור בחום של 180 מעלות טורבו

רכיבים 

כוס קמח מצה

צנצנת חרוסת 

חצי כוס סוכר

כוס תפוזים 

6 ביצים

צימוקים לתחתית התבנית 

אופן ההכנה 

שמים בקערה את הביצים ואת הסוכר וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד 

מוסיפים את קמח המצה החרוסת וכוס התפוזים (אם אין תפוזים אז אפשר להוסיף מים לתוך צנצנת החרוסת לערבב היטב את השאריות) ולהוסיף לתערובת ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה 

לוקחים תבנית חד פעמית מורחים שמן על התבנית מפזרים סוכר על השמן ומוסיפים צימוקים (אפשר גם בלי הצימוקים)

שופכים את התערובת בתבנית ואופים בתנור במשך 45 דקות או עד שהקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי 





תגובות