בימים קרים אלה מתחשק כל כך לשתות משהו חם וכאן בא המרק ונותן לנו נחמה לגוף כדי להתחמם
מרק פשוט מאוד ולא משמין רק אם מוסיפים קרוטונים או שקדי מרק ואז הערך הקלורי שלו עולה
בלי זה המרק עצמו לא בעל ערך קלורי גבוה
מנת מרק כזו מכילה 87 קלוריות
המרכיבים
4 עלי סלרי קצוצים דק
1 בצל גדול קצוץ דק
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גסות
3 גרונות עוף להוספת הטעם במרק
2 כפות שמן
פלפל שחור לפי הטעם
מלח
חצי כפית כרכום
מעט כמון (לא הרבה כי הטעם חזק מאוד)
אופן ההכנה
שמים את הבצל הקצוץ עם הסלרי הקצוץ בתוספת 2 כפות השמן ומטגנים היטב עד להשחמה (אני אוהבת שזה קצת אפילו שרוף כי זה מעצים את הטעם גם של הבצל וגם של הסלרי)
לאחר ההזהבה מוסיפים את תפוחי האדמה ואת גרונות העוף ונותנים להם להזהיב גם
מכסים את הסיר ונותנים לתפוחי האדמה להיתרכך לאחר כרבע שנה מוסיפים מים עד שליש הסיר ונותנים למרק להתבשל עד ההרתחה עוד חצי שעה
המרק מקבל גוון סמיך בגלל תפוחי האדמה אבל אם רוצים להסמיך אותו עוד אפשר להוסיף 2 כפות קמח ולערבב היטב שלא ייווצרו גושים (אני לא בעד אבקות מרק כי זה משאיר לי בפה טעם לוואי)
מרק פשוט מאוד ולא משמין רק אם מוסיפים קרוטונים או שקדי מרק ואז הערך הקלורי שלו עולה
בלי זה המרק עצמו לא בעל ערך קלורי גבוה
מנת מרק כזו מכילה 87 קלוריות
המרכיבים
4 עלי סלרי קצוצים דק
1 בצל גדול קצוץ דק
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גסות
3 גרונות עוף להוספת הטעם במרק
2 כפות שמן
פלפל שחור לפי הטעם
מלח
חצי כפית כרכום
מעט כמון (לא הרבה כי הטעם חזק מאוד)
אופן ההכנה
שמים את הבצל הקצוץ עם הסלרי הקצוץ בתוספת 2 כפות השמן ומטגנים היטב עד להשחמה (אני אוהבת שזה קצת אפילו שרוף כי זה מעצים את הטעם גם של הבצל וגם של הסלרי)
לאחר ההזהבה מוסיפים את תפוחי האדמה ואת גרונות העוף ונותנים להם להזהיב גם
מכסים את הסיר ונותנים לתפוחי האדמה להיתרכך לאחר כרבע שנה מוסיפים מים עד שליש הסיר ונותנים למרק להתבשל עד ההרתחה עוד חצי שעה
המרק מקבל גוון סמיך בגלל תפוחי האדמה אבל אם רוצים להסמיך אותו עוד אפשר להוסיף 2 כפות קמח ולערבב היטב שלא ייווצרו גושים (אני לא בעד אבקות מרק כי זה משאיר לי בפה טעם לוואי)
תגובות
הוסף רשומת תגובה