במרק זה לא רק בטטה יש אבל אני קוראת לזה מרק בטטה כי הטעם של הבטטה משתלט על כל המרק העשיר הזה
הרכיבים
2 בטטות
2 גזר
2 תפוחי אדמה
בצל גדול
2 כפות שמן
תבלינים
מלח
פלפל שחור
כמון
כרכום
אופן ההכנה
קולפים את הירקות וחותכים לקוביות גסות
שמים את הבצל החתוך לסיר עם 2 כפות שמן ומשחימים את הבצל
ברגע שהבצל הושחם מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומנמיכים את להבת האש עד למינימום
מבשלים את הירקות חצי שעה עד להתרככות (נועצים מזלג כדי לוודא שאכן הירקות התרככו)
מפוררים את הירקות עם מזלג עץ (אני לא אוהבת להשתמש בכלים של ברזל זה פוגם בסיר ושורט אותו )
מפוררים את הירקות בצורה זו שלא תיווצר מחית אלא שיישארו גושים כדי להרגיש את הקרנצ'יות של הירקות
מוסיפים את התבלינים
מוסיפים מים עד גובה הסיר ומביאים לרתיחה
הרכיבים
2 בטטות
2 גזר
2 תפוחי אדמה
בצל גדול
2 כפות שמן
תבלינים
מלח
פלפל שחור
כמון
כרכום
אופן ההכנה
קולפים את הירקות וחותכים לקוביות גסות
שמים את הבצל החתוך לסיר עם 2 כפות שמן ומשחימים את הבצל
ברגע שהבצל הושחם מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים ומנמיכים את להבת האש עד למינימום
מבשלים את הירקות חצי שעה עד להתרככות (נועצים מזלג כדי לוודא שאכן הירקות התרככו)
מפוררים את הירקות עם מזלג עץ (אני לא אוהבת להשתמש בכלים של ברזל זה פוגם בסיר ושורט אותו )
מפוררים את הירקות בצורה זו שלא תיווצר מחית אלא שיישארו גושים כדי להרגיש את הקרנצ'יות של הירקות
מוסיפים את התבלינים
מוסיפים מים עד גובה הסיר ומביאים לרתיחה
תגובות
הוסף רשומת תגובה