נזכרתי במתכון הזה כשהבת שלי צילצלה אלי ושאלה איך מכינים אותו
החומרים
6 פלפלים אדומים מתוקים
חבילת בשר טחון או בשר הודו טחון
כוס אורז
4 שיני שום קצוצים דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות שמן
תבלין ראס אל חנות (רק בבשר)
פלפל שחור
מלח
כמון
כרכום
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
שמים את הבשר במחבת גדולה מוסיפים לבשר את השום הקצוץ , הפטרוזיליה, התבלינים והשמן
מערבבים היטב את כל התערובת עד שהבשר מקבל גוון בהיר יותר
מוסיפים לבשר כוס אורז וכוס מים
מערבבים היטב את תערובת הבשר עם האורז ומשאירים להתבשל עד שכל הנוזלים מתאדים
מורידים מהאש ומשאירים להתקרר
ברגע שהתערובת מתקררת מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב (הביצה עוזרת לתערובת להתאחד ולא להתפורר בזמן הבישול)
לוקחים את הפלפלים ומרוקנים אותם מבפנים
ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז ובשר
שמים בסיר שטוח את הפלפלים הממולאים
בקערה נפרדת שמים שתי כפות שמן, רסק העגבניות ,תבלינים ,4 כוסות מים
מערבבים היטב את הרוטב
שופכים את הרוטב לתוך הסיר שבתוכו הפלפלים
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות או עד שהפלפלים מתרככים
החומרים
6 פלפלים אדומים מתוקים
חבילת בשר טחון או בשר הודו טחון
כוס אורז
4 שיני שום קצוצים דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות שמן
תבלין ראס אל חנות (רק בבשר)
פלפל שחור
מלח
כמון
כרכום
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה
שמים את הבשר במחבת גדולה מוסיפים לבשר את השום הקצוץ , הפטרוזיליה, התבלינים והשמן
מערבבים היטב את כל התערובת עד שהבשר מקבל גוון בהיר יותר
מוסיפים לבשר כוס אורז וכוס מים
מערבבים היטב את תערובת הבשר עם האורז ומשאירים להתבשל עד שכל הנוזלים מתאדים
מורידים מהאש ומשאירים להתקרר
ברגע שהתערובת מתקררת מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב (הביצה עוזרת לתערובת להתאחד ולא להתפורר בזמן הבישול)
לוקחים את הפלפלים ומרוקנים אותם מבפנים
ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז ובשר
שמים בסיר שטוח את הפלפלים הממולאים
בקערה נפרדת שמים שתי כפות שמן, רסק העגבניות ,תבלינים ,4 כוסות מים
מערבבים היטב את הרוטב
שופכים את הרוטב לתוך הסיר שבתוכו הפלפלים
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 45 דקות או עד שהפלפלים מתרככים
תגובות
הוסף רשומת תגובה