גלידה זו במקור היא חלבית עם שלושת רביעי כוס סוכר ומוקצפת רק עם חלבונים
בגלל שיש תוספות שמוסיפים לגלידה אז אין שום סיבה שצריך להוסיף כל כך הרבה סוכר וגם הסיבה שאני עושה את הגלידה הזו פרווה ולא חלבית היא בגלל שמירת הכשרות וכל אחד מבני הבית יכולים לאכול אותה ללא חשש גם אחרי אכילת בשר
מאז שאני מכינה את הגלידה הזו אני לא מפסיקה לעשות עוד ועוד ממנה כל בני הבית אמרו שהגלידה שלי יותר טעימה מהקנויה
הרכיבים
3 ביצים
קצפת צמחית במתיקות מעודנת של השף הלבן (500 מ"ל) פרווה
2 כפות סוכר
תוספות לגלידה
עוגיות מפוררות
סילאן
שוקולד מומס
2 כפות ליקר תפוזים או שוקולד
אופן ההכנה
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם שתי כפות סוכר עד שהתערובת מתקשה ומתייצבת
שמים את התערובת בקערה בנפרד
מקציפים את קצפת הצמחית עד שהיא מתקשה ומוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד שהחלמונים נבלעים לתוך התערובת (גיליתי שאם מוסיפים את החלמונים הגלידה יוצאת יותר מעודנת ורכה)
שמים את תערובת קצפת הצמחית לתוך קערה גדולה ומוסיפים איזה תוספת שרוצים מדי פעם מערבבים
מוסיפים לתערובת את קצף הביצים ומקפלים בתנועות עטיפה עד שכל הקצף נבלע לתוך התערובת
שמים בכלי פלסטיק ומקפיאים לכמה שעות טובות במקפיא
הצעת ייעול
כדי לא לעבוד קשה מדי לא לשטוף פעמיים את קערת המעבד כדאי ומאוד רצוי קודם להקציף את החלבונים ואחר כך בלי לשטוף את קערת המעבד להקציף את הקצפת
אם מקציפים קודם את הקצפת ואחר כך את החלבונים צריך לשטוף היטב את הכלי ולייבש אותו לפני כן אם רוצים שהקצפת של החלבונים תצליח ותתקשה כי אם הקערה לא יבשה או שיש איזה פירור שמפריע הקצפת לא תעלה ולא תצליח להתקשות כמו שצריך
בגלל שיש תוספות שמוסיפים לגלידה אז אין שום סיבה שצריך להוסיף כל כך הרבה סוכר וגם הסיבה שאני עושה את הגלידה הזו פרווה ולא חלבית היא בגלל שמירת הכשרות וכל אחד מבני הבית יכולים לאכול אותה ללא חשש גם אחרי אכילת בשר
מאז שאני מכינה את הגלידה הזו אני לא מפסיקה לעשות עוד ועוד ממנה כל בני הבית אמרו שהגלידה שלי יותר טעימה מהקנויה
הרכיבים
3 ביצים
קצפת צמחית במתיקות מעודנת של השף הלבן (500 מ"ל) פרווה
2 כפות סוכר
תוספות לגלידה
עוגיות מפוררות
סילאן
שוקולד מומס
2 כפות ליקר תפוזים או שוקולד
אופן ההכנה
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם שתי כפות סוכר עד שהתערובת מתקשה ומתייצבת
שמים את התערובת בקערה בנפרד
מקציפים את קצפת הצמחית עד שהיא מתקשה ומוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד שהחלמונים נבלעים לתוך התערובת (גיליתי שאם מוסיפים את החלמונים הגלידה יוצאת יותר מעודנת ורכה)
שמים את תערובת קצפת הצמחית לתוך קערה גדולה ומוסיפים איזה תוספת שרוצים מדי פעם מערבבים
מוסיפים לתערובת את קצף הביצים ומקפלים בתנועות עטיפה עד שכל הקצף נבלע לתוך התערובת
שמים בכלי פלסטיק ומקפיאים לכמה שעות טובות במקפיא
הצעת ייעול
כדי לא לעבוד קשה מדי לא לשטוף פעמיים את קערת המעבד כדאי ומאוד רצוי קודם להקציף את החלבונים ואחר כך בלי לשטוף את קערת המעבד להקציף את הקצפת
אם מקציפים קודם את הקצפת ואחר כך את החלבונים צריך לשטוף היטב את הכלי ולייבש אותו לפני כן אם רוצים שהקצפת של החלבונים תצליח ותתקשה כי אם הקערה לא יבשה או שיש איזה פירור שמפריע הקצפת לא תעלה ולא תצליח להתקשות כמו שצריך
המתכון לא משהו אך התמונה יפה, יותר נכון מגרה.
השבמחקזה מתכון לגלידה ביתית זה אף פעם לא יצא כמו גלידה תעשייתית שרוויה בהרבה סוכר וחומרי טעם וריח אני תמיד מכינה גלידה ביתית וזה מה שהילדים שלי אוכלים אם אני קונה להם גלידה מבחוץ הם לא יאכלו אותה כמו שאומרים על טעם וריח אין מה להתווכח כל אחד וטעמו גם בגלידות
השבמחק