פשטידה זו אפשר לאפות אותה גם ביום יום וגם בט"ו בשבט כשקונים הרבה מהפירות היבשים ולא רוצים שיתקלקלו
פשטידה זו דומה מאוד לפשטידה שנקראת קוגל הפשטידה הידועה שעושים אותה מאיטריות אבל אני גם משתמשת גם במקרוני כי לא היו לי אטיריות באותו יום בבית גם עם איטריות וגם עם מקרוני היא יוצאת ממש טעימה אף פעם הפשטידה הזו לא שרדה אצלי יותר מיום תמיד היא חוסלה יום למחרת
הרכיבים
1 חבילת איטריות או מקרוני שאפשר לחתוך לחתיכות קטנות ולבשל במים
2 תפוחי עץ לא משנה איזה סוג
2 כפות תמרים
2 כפות אגוזי מלך
2 כפות חמוציות
2 כפות צימוקים
2 כפות שזיפים מיובשים
4 כפות סוכר חום
4 כפות קמח
4 כפות סילאן (דבש תמרים)
4 ביצים
1 כפית קינמון
אופן ההכנה
מבשלים את האיטריות או המקרוני במים רותחים עד שזה מתרכך
שמים בקערה את האיטריות או המקרוני המבושלים במים
1. מוסיפים את התפוחים אחרי שקולפו ונחתכו לחתיכות קטנות
אפשר לשים את כל הפירות היבשים במערבל ולחתוך אותם ב- pulse כלומר שיהיו חתיכות קטנות אבל שזה לא יצא מין עיסה דייסתית כזו אם משתמשים במערבל בתוכנית רגילה .
2. מוסיפים את כל הפירות היבשים החתוכים
3. שמים את הקינמון ,הסוכר, והקמח
4. מוסיפים את הסילאן והביצים
כל פעם שמוסיפים לאיטריות רכיב מסוים צריך כל פעם לערבב שלב אחר שלב
שמים את הכל התערובת בתבנית מלבנית (אין צורך לשמן את התבנית)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
אופים עד 40 דקות
כשרואים שהחלק העליון של הפשטידה משחים
מוציאים מהתנור
פשטידה זו דומה מאוד לפשטידה שנקראת קוגל הפשטידה הידועה שעושים אותה מאיטריות אבל אני גם משתמשת גם במקרוני כי לא היו לי אטיריות באותו יום בבית גם עם איטריות וגם עם מקרוני היא יוצאת ממש טעימה אף פעם הפשטידה הזו לא שרדה אצלי יותר מיום תמיד היא חוסלה יום למחרת
הרכיבים
1 חבילת איטריות או מקרוני שאפשר לחתוך לחתיכות קטנות ולבשל במים
2 תפוחי עץ לא משנה איזה סוג
2 כפות תמרים
2 כפות אגוזי מלך
2 כפות חמוציות
2 כפות צימוקים
2 כפות שזיפים מיובשים
4 כפות סוכר חום
4 כפות קמח
4 כפות סילאן (דבש תמרים)
4 ביצים
1 כפית קינמון
אופן ההכנה
מבשלים את האיטריות או המקרוני במים רותחים עד שזה מתרכך
שמים בקערה את האיטריות או המקרוני המבושלים במים
1. מוסיפים את התפוחים אחרי שקולפו ונחתכו לחתיכות קטנות
אפשר לשים את כל הפירות היבשים במערבל ולחתוך אותם ב- pulse כלומר שיהיו חתיכות קטנות אבל שזה לא יצא מין עיסה דייסתית כזו אם משתמשים במערבל בתוכנית רגילה .
2. מוסיפים את כל הפירות היבשים החתוכים
3. שמים את הקינמון ,הסוכר, והקמח
4. מוסיפים את הסילאן והביצים
כל פעם שמוסיפים לאיטריות רכיב מסוים צריך כל פעם לערבב שלב אחר שלב
שמים את הכל התערובת בתבנית מלבנית (אין צורך לשמן את התבנית)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
אופים עד 40 דקות
כשרואים שהחלק העליון של הפשטידה משחים
מוציאים מהתנור
תגובות
הוסף רשומת תגובה