גלידה ביתית ללא סוכר

גלידה זו המצאתי לאחר שהגעתי למסקנה שאין צורך להוסיף סוכר כדי להינות מגלידה טובה וטעימה הקצפת שמכינים ממנה את הגלידה מספיק מתוקה בכדי להוסיף עוד סוכר וגם התוספות שנכנסות לגלידה מוסיפות גם מתיקות נוספת וזה גם בריא פחות סוכר פחות מחלות
הרכיבים
5 ביצים
קצפת צמחית במתיקות מעודנת של השף הלבן (500 מ"ל) פרווה

תוספות לגלידה 
בכדי לעשות את הגלידה בריאה צריך לבחור רק ברכיבים טבעיים שמכניסים לתוך הגלידה כמו:
2 כפות של 100% קקאו
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
2 כפות ליקר תפוזים או שוקולד
בכדי לשבור את המתיקות אפשר להוסיף גם
1 כף קפה נמס מכל סוג
וגם אפשר להוסיף אם רוצים
אגוזים, שקדים וצימוקים

אופן ההכנה
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים  עד שהקצפת מתקשה ומתייצבת
שמים את קצפת בקערה בנפרד
בינתיים שמים בקערה אחרת גדולה יותר את התוספות שרוצים להוסיף לגלידה עם החלמונים ומערבבים היטב
מקציפים את קצפת הצמחית עד שהיא מתקשה
מוסיפים את הקצפת הצמחית לתוספות שבקערה ומערבבים עד שכל התערובת מקבלת צבע אחיד
מוסיפים לתערובת את קצף הביצים ומקפלים בתנועות עטיפה עד שכל הקצף נבלע לתוך התערובת
שמים בכלי פלסטיק ומקפיאים לכמה שעות טובות במקפיא
הצעת ייעול
כדי לא לעבוד קשה מדי לא לשטוף פעמיים את קערת המעבד כדאי ומאוד רצוי קודם להקציף את החלבונים ואחר כך בלי לשטוף את קערת המעבד להקציף את הקצפת
אם מקציפים קודם את הקצפת ואחר כך את החלבונים צריך לשטוף היטב את הכלי ולייבש אותו לפני כן אם רוצים שהקצפת של החלבונים תצליח ותתקשה כי אם הקערה לא יבשה או שיש איזה פירור שמפריע הקצפת לא תעלה ולא תצליח להתקשות כמו שצריך





תגובות

  1. ניסיתי אבל לא יצא לי טעים כמו אצל ד"ר לק או אייסברג

    השבמחק
  2. כמובן מי שאוהב מתוק ומתרגל לטעם של הגלידות הקנויות הגלידה לא טעימה לו אבל לפי הניסיון שלי כל פעם שאני עושה את הגלידה הזו לא עובר שבוע והכל מתחסל צריך להתרגל לטעם הביתי ודרך אגב הגלידה הזו לא מכילה חומרים משמרים או לא בריאים

    השבמחק
  3. אני מעדיפה שהמשפחה תתרגל לטעם הזה והעיקר לא להשתמש בכל כך הרבה סוכר כל הזמן. זה פשוט לא בריא, במיוחד כשהילדים רובצים כל היום מול המחשב וצופים שעות בקופיקו פרקים מלאים אחד אחרי השני ופעילות גופנית מהם והלאה.

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה