לפעמים שרוצים לשנות קצת כי דגים זה דגים לפעמים מבשלים אותם מטגנים אותם וגם אפשר לעשות מהם קציצות
הרכיבים
2 חתיכות דג ללא עצמות וללא עור
1 בצל גדול
חופן פטרוזיליה (כגודל היד)
חופן כוסברה
2 פרוסות חלה
ביצה טריה
2 כפות שמן
4 כפות רסק עגבניות
תבלינים
פלפל שחור
כרכום
כמון
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מלח
תבלין לדגים (לא חייב)
אופן ההכנה
מכניסים לבלנדר
את הדג הבצל את הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים את פרוסות הלחם וטוחנים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה
מוסיפים בתוך הבלנדר ביצה ותבלינים לפי הכמות שאוהבים ושמים בקערה
לוקחים מחבת ומוסיפים מעט מאוד שמן
יוצרים כדורים בינוניים מהתערובת הדגים ומטגנים עד שהקציצות הופכות להיות זהובות
(הפעולה הזו מבטיחה שהקציצות לא יתפוררו בזמן הבישול)
מוסיפים לסיר מים עד רבע מגובה הסיר
מוסיפים למים
2 כפות שמן 4 כפות רסק עגבניות ומוסיפים גם אותם תבלינים שנוספו לדג
מערבבים היטב ומתרתיחים את הרוטב על אש בינונית
לאחר שהרוטב רתח
מוסיפים את הקציצות הדגים המטוגנות
מבשלים עם סיר בלי מכסה במשך חצי שעה
עד שהרוטב הופך להיות סמיך אבל לא סמיך מדי
הרכיבים
2 חתיכות דג ללא עצמות וללא עור
1 בצל גדול
חופן פטרוזיליה (כגודל היד)
חופן כוסברה
2 פרוסות חלה
ביצה טריה
2 כפות שמן
4 כפות רסק עגבניות
תבלינים
פלפל שחור
כרכום
כמון
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מלח
תבלין לדגים (לא חייב)
אופן ההכנה
מכניסים לבלנדר
את הדג הבצל את הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים את פרוסות הלחם וטוחנים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה
מוסיפים בתוך הבלנדר ביצה ותבלינים לפי הכמות שאוהבים ושמים בקערה
לוקחים מחבת ומוסיפים מעט מאוד שמן
יוצרים כדורים בינוניים מהתערובת הדגים ומטגנים עד שהקציצות הופכות להיות זהובות
(הפעולה הזו מבטיחה שהקציצות לא יתפוררו בזמן הבישול)
מוסיפים לסיר מים עד רבע מגובה הסיר
מוסיפים למים
2 כפות שמן 4 כפות רסק עגבניות ומוסיפים גם אותם תבלינים שנוספו לדג
מערבבים היטב ומתרתיחים את הרוטב על אש בינונית
לאחר שהרוטב רתח
מוסיפים את הקציצות הדגים המטוגנות
מבשלים עם סיר בלי מכסה במשך חצי שעה
עד שהרוטב הופך להיות סמיך אבל לא סמיך מדי
תגובות
הוסף רשומת תגובה