קציצות דגים עם פול

קציצות אלה אפשר גם לבשל לכבוד יום שבת וגם בפסח במקום הקמח להחליף בפירורי מצה
בעונה שיש שפע של פולים טריים ואם אין פולים בעונה אפשר לקנות פולים קפואים

הרכיבים
2 חתיכות דג ללא עצמות וללא עור
1 בצל גדול
חופן פטרוזיליה (כגודל היד)
חופן כוסברה
2 פרוסות חלה או פירורי מצה
ביצה טריה
2 כפות שמן
1 שקית פולים קפואים או פולים טריים בעונה
קמח או קמח מצה
תבלינים
פלפל שחור
כרכום
כמון
מלח
אופן ההכנה 
מכניסים לבלנדר
את הדג הבצל את הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים את פרוסות הלחם וטוחנים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה
מוסיפים בתוך הבלנדר ביצה ותבלינים לפי הטעם ושמים בקערה
לוקחים מחבת ומוסיפים מעט מאוד שמן
שמים קערה עם מעט קמח מקמחים את כדורי הדג  (הקמח יש לו שני תפקידים תפקיד אחד להסמיך את הרוטב ותפקיד שני לתת נפח לקציצות)
מטגנים עד שהקציצות הופכות להיות זהובות
(הפעולה הזו מבטיחה שהקציצות לא יתפוררו בזמן הבישול)
מוסיפים לסיר מים עד רבע מגובה הסיר ושופכים את שקית הפולים
מוסיפים למים
2 כפות שמן  והתבלינים
מבשלים את הפולים עד שהם מתרככים
מוסיפים את הקציצות הדגים המטוגנות
מבשלים עם סיר בלי מכסה במשך חצי שעה
עד שהרוטב הופך להיות סמיך וכדורי הדגים תופחים 


קציצות דגים עם פול








תגובות