מרק כרוב לבן

הרכיבים
2 כרובים שלמים לבנים
1 בצל גדול
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
2 תפוחי אדמה גדולים (בשביל הסמיכות)
2 כפות שמן

תבלינים
כמון
קימל (נגד גזים) כפית
מלח
פלפל שחור
כרכום

אופן ההכנה
מזהיבים את הבצל עם שתי כפות שמן בסיר גדול למרק
חותכים את כרוב ואת תפוחי האדמה לחתיכות קטנות ומוסיפים לסיר
מוסיפים את הפטרוזיליה  ואת הכוסברה
מתבלנים לפי הטעם ומנמיכים את האש
מבשלים על אש קטנה במשך 45 דקות או עד שהכרובית ותפוחי האדמה מתרככים
לוקחים בלנדר ידני וטוחנים עד לקבלת מרקם סמיך וקטיפתי
מוסיפים מים עד שליש הסיר ומגבירים את האש עד לרתיחה

הצעת הגשה
אפשר להוסיף שמנת חמוצה על קערת המרק






תגובות