רכיבים
3 כוסות קמח מלא
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח גס
***************************
חצי כוס שקדים
חצי כוס אגוזי מלך
חצי כוס צימוקים שחורים
חצי כוס חמוציות
חצי כוס אגוזי פקאן
***************************
1 כוס סילאן (דבש תמרים)
3 ביצים
1 כוס מיץ תפוזים או מים או יין תירוש מתוק
***********************************
אופן ההכנה
מחממים תנור בחום של 180 מעלות
שמים בקערה את הרכיבים היבשים - קמח, סודה לשתייה ומלח ומערבבים
מוסיפים את השקדים,אגוזי מלך,צימוקים, חמוציות ואגוזי הפקאן
שמים בקערה נוספת את הנוזלים - סילאן , ביצים, מיץ יין או תפוזים וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד
מוספים את הנוזלים לקערה של הרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה
לוקחים תבנית אפייה גדולה של התנור או תבניות צרות וארוכות
שמים נייר אפייה על התבנית
יוצרים שלוש שורות צרות וארוכות מהתערובת על גבי התבנית או שמים בתבניות צרות וארוכות
אופים בתנור במשך 35 דקות
מוציאים מהתנור ומצננים לחצי שעה
חותכים את המאפה לפרוסות לעובי של סנטימטר אחד
שמים שוב בתבנית גדולה של תנור עם נייר אפייה ומסדרים את הפרוסות
אופים שוב בתנור של 130 מעלות למשך חצי שעה
מוציאים ומצננים
פעולה כפולה זו מבטיחה שהביסקוטים יהיו קשים ולא פריכים
הצעת הגשה
להגיש עם קנקן תה ולטבול את הביסקוטים בתה
3 כוסות קמח מלא
1 כפית סודה לשתייה
קורט מלח גס
***************************
חצי כוס שקדים
חצי כוס אגוזי מלך
חצי כוס צימוקים שחורים
חצי כוס חמוציות
חצי כוס אגוזי פקאן
***************************
1 כוס סילאן (דבש תמרים)
3 ביצים
1 כוס מיץ תפוזים או מים או יין תירוש מתוק
***********************************
אופן ההכנה
מחממים תנור בחום של 180 מעלות
שמים בקערה את הרכיבים היבשים - קמח, סודה לשתייה ומלח ומערבבים
מוסיפים את השקדים,אגוזי מלך,צימוקים, חמוציות ואגוזי הפקאן
שמים בקערה נוספת את הנוזלים - סילאן , ביצים, מיץ יין או תפוזים וטורפים היטב עד לקבלת מרקם אחיד
מוספים את הנוזלים לקערה של הרכיבים היבשים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה
לוקחים תבנית אפייה גדולה של התנור או תבניות צרות וארוכות
שמים נייר אפייה על התבנית
יוצרים שלוש שורות צרות וארוכות מהתערובת על גבי התבנית או שמים בתבניות צרות וארוכות
אופים בתנור במשך 35 דקות
מוציאים מהתנור ומצננים לחצי שעה
חותכים את המאפה לפרוסות לעובי של סנטימטר אחד
שמים שוב בתבנית גדולה של תנור עם נייר אפייה ומסדרים את הפרוסות
אופים שוב בתנור של 130 מעלות למשך חצי שעה
מוציאים ומצננים
פעולה כפולה זו מבטיחה שהביסקוטים יהיו קשים ולא פריכים
הצעת הגשה
להגיש עם קנקן תה ולטבול את הביסקוטים בתה
תגובות
הוסף רשומת תגובה