החריימה הוא התשובה המוחצת לגיפלטעפיש האשכנזי הוא פיקנטי בטעמו ועושה שמח על הלשון והכי כיף לטבול ברוטב שלו את החלות של שבת
כל אשכנזי שטעם נכווה ועזב לאנחות את הקציצה המתוקה
ראו הוזהרתם!
רכיבים
6 פרוסות של נסיכת הנילוס או קרפיון(עדיף לוקוס או דניס)
חצי כוס שמן
2 כוסות מים
1 קופסא של רסק עגבניות
1 ראש שום מקולף
2 כפות גדושות פלפל אדום חריף קצוץ
תבלינים
1 כפית כמון
1 כפית קימל טחון
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
במעבד מזון מוסיפים את שיני השום המקולפות, הפלפל החריף
מתבלנים במלח ומרסקים עד לקבלת משחה
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את התערובת המרוסקת טיגון מהיר
מוסיפים את רסק העגבניות וכוס המים ומאדים עד שהנוזלים מצטמצמים
מוסיפים את הדגים ומוסיפים עוד כוס מים
מבשלים כרבע שעה בסיר מכוסה
מוסיפים את הכמון והקימל
מערבבים ומכסים את הסיר ומכבים את האש
מגישים בלווית פרוסת חלה עבה וטרייה
כל אשכנזי שטעם נכווה ועזב לאנחות את הקציצה המתוקה
ראו הוזהרתם!
רכיבים
6 פרוסות של נסיכת הנילוס או קרפיון(עדיף לוקוס או דניס)
חצי כוס שמן
2 כוסות מים
1 קופסא של רסק עגבניות
1 ראש שום מקולף
2 כפות גדושות פלפל אדום חריף קצוץ
תבלינים
1 כפית כמון
1 כפית קימל טחון
חצי כפית מלח
אופן ההכנה
במעבד מזון מוסיפים את שיני השום המקולפות, הפלפל החריף
מתבלנים במלח ומרסקים עד לקבלת משחה
מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את התערובת המרוסקת טיגון מהיר
מוסיפים את רסק העגבניות וכוס המים ומאדים עד שהנוזלים מצטמצמים
מוסיפים את הדגים ומוסיפים עוד כוס מים
מבשלים כרבע שעה בסיר מכוסה
מוסיפים את הכמון והקימל
מערבבים ומכסים את הסיר ומכבים את האש
מגישים בלווית פרוסת חלה עבה וטרייה
המתכון המקורי
תגובות
הוסף רשומת תגובה