כדורי בשר חמוץ-מתוק בנוסח סיני

 כדורי בשר חמוץ-מתוק בנוסח סיני

מתכון של שרון פייפר אשתו של אבי פייפר

החומרים:

לכדורי הבשר:

1 ק"ג בשר טחון

1 בצל קצוץ דק

1 כפית מלח

מעט פלפל

3 כפיות אבקת קרי

3 כפיות רוטב וורטשייר

6 כפות מרגרינה או שמן

לרוטב:

3 גזרים בינוניים חתוכים דק

2 בצלים חתוכים

2 קישואים חתוכים לקוביות

1 קופסא חתיכות אננס

2 כפות קורנפלור

1 כוס מרק עוף

2 כפיות רוטב סויה

4 כפיות רוטב עגבניות או קטשופ

אופן ההכנה:

לכדורי הבשר: לערבב את כל החומרים, להוציא המרגרינה/שמן. ליצור כדורים ולטגן במרגרינה/שמן רותח עד שמקבלים גוון חום. לרוטב: לטגן את הירקות. לערבב את הקורנפלור עם מרק העוף ולהוסיף את רוטב הסויה, רוטב העגניות ונוזל האננס. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם. להרתיח עד שהרוטב סמיך. להוסיף את הירקות והאננס ואת כדורי הבשר. להמשיך להרתיח על אש קטנה למשך כ10- דקות נוספות.







תגובות