התפחת בצק מצריכה בדרך כלל חום כדי שהבצק יתפח תוך שעה או שעתיים לכל היותר
בקיץ זאת לא בעיה להכין בצק להתפחה החום מאפשר לו לתפוח במהירות
אבל מה עושים כשבחורף אין את התנאים של החום שיש בקיץ
הבצק לא תופח כל כך במהירות והוא צורך יותר זמן מהרגיל כדי לתפוח
כדי לזרז את ההתפחה של הבצק
יש לחמם את התנור ל- 200 מעלות מראש
לפני שמכניסים את קערת הבצק שמכוסה במפה כדי שהבצק לא יתייבש
מכבים את התנור ומכניסים את הקערה עם הבצק להתפחה
החום של התנור מזרז את התפחת הבצק ומדמה את החום הקיצי
והבצק תופח כמו במזג אוויר חם
בקיץ זאת לא בעיה להכין בצק להתפחה החום מאפשר לו לתפוח במהירות
אבל מה עושים כשבחורף אין את התנאים של החום שיש בקיץ
הבצק לא תופח כל כך במהירות והוא צורך יותר זמן מהרגיל כדי לתפוח
כדי לזרז את ההתפחה של הבצק
יש לחמם את התנור ל- 200 מעלות מראש
לפני שמכניסים את קערת הבצק שמכוסה במפה כדי שהבצק לא יתייבש
מכבים את התנור ומכניסים את הקערה עם הבצק להתפחה
החום של התנור מזרז את התפחת הבצק ומדמה את החום הקיצי
והבצק תופח כמו במזג אוויר חם
תגובות
הוסף רשומת תגובה