עוגת דבש ותה


כל פעם שאני מכינה את העוגה הזו אני מקבלת הרבה מחמאות וגם בקשה למתכון
את המתכון לקחתי מהאתר של קרין גורן אבל שיניתי את סוג הקמח כדי שיהיה מאוזן ומעניין

כמות: 2 תבניות אינגליש קייק
רכיבים:
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
3 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כפית קינמון
1 כוס קמח לבן
1 וחצי כוס קמח מלא
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס תה רותח (מ-2 תיונים)

להגשה:
4 כפות דבש

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות (הקפידו על חום זה, שהוא די נמוך – חשוב כדי שהעוגות לא יגלשו).במעבד מזון שמים סוכר, דבש, ביצים, שמן וקינמון ומעבדים דקה לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים 5 שניות לאיחוד. מוזגים את התה הרותח בזהירות תוך כדי עיבוד (דרך השרוול של המכסה) ומעבדים רק עוד 5 שניות לתערובת אחידה. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות. אופים 45-50 דקות עד שהעוגות תפוחות, שחומות וקפיציות למגע..

סוד מתוק:
לעוגות שחומות עוד יותר, עם ציפוי דבש קצת דביק ונהדר – מזלפים 2 כפות דבש על כל עוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור – הדבש מתחמם מחום העוגה והופך לנוזלי, ואז פשוט עם גב של הכף מורחים אותו מעל העוגה לציפוי.





תגובות