איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

רולדה מבצק שמרים עם מילוי קקאו

הרכיבים
שקית שמרים  יבשים
2 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
חצי כוס שמן
2 חלמונים
1 כוס מים
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח

מלית הקקאו
2 כפות סוכר
חצי כוס קקאו
חצי כפית כינמון

אופן ההכנה
לערבב היטב את כל החומרים עם הידיים או במיקסר עד לקבלת בצק עם מרקם אחיד
לכסות את הבצק ולהשאיר להתפחה במקום חם במשך שעה וחצי
אחרי שעה וחצי לחלק את הבצק לשני חלקים
לערבב היטב ביחד את מלית הקקאו
לרדד כל חלק של הבצק בנפרד לריבוע ולפזר את מלית הקקאו על הבצק
לגלגל את הבצק בצורת רולדה  ולשים בתבנית עם נייר אפייה את שתי הרולדות אחת ליד השנייה
מתפיחים שוב במשך חצי שעה את הרולדות
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
מכניסים  את התבנית עם הרולדות לתנור ואופים במשך חצי שעה