איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

הפשרת דגים

מנסיוני הקודם להפשיר דג על שיש של המטבח זה לא רעיון כל כך טוב
כשהדגים מופשרים יותר מדי אי אפשר לעבוד איתם כי הם עלולים להתפרק
אם רוצים לנקות אותם מקשקשים ולחתוך אותם צריך שהדגים יהיו חצי מופשרים כדי שאפשר לעבוד איתם
אחת הדרכים שאימצתי לעצמי לא מפשירים לילה קודם את הדגים על ידי כך שמעבירים אותם מהמקפיא למקרר ושם הם מפשירים בהדרגה לפעמים הנוזלים של הדגים גורמים לריח רע במקרר
ברגע שמחליטים לבשל את הדגים או לטגן אותם מה שלא יהיה
מוציאים את הדגים מהמקפיא ישר לקערה מרובעת ושופכים מים רותחים מהברז לתוך הקערה
אחרי חמש דקות הדגים חצי מופשרים כך אפשר לנקות אותם או לחתוך אותם
אם הדגים מראש נקיים וחתוכים אפשר לשפוך את המים ולשים מים רותחים חדשים מהברז
שוב אחרי חמש דקות לשפוך את המים ולמלא את הקערה במים רותחים
אחרי שלוש פעמים הדגים מופשרים לגמרי ואפשר לעבוד איתם