איך נוצר הבלוג?

הבלוג נוצר בעקבות השאלות ששאלו אותי הילדים איך מכינים אוכל זה או אחר
במקום לענות כל פעם מחדש החלטתי לפתוח בלוג אוכל
אפשר לומר שזו היא מין צוואה טעימה חמה ואוהבת שלא קשורה לכסף אלא קשורה לנשמה וללב

התפחת בצק בחורף

התפחת בצק מצריכה בדרך כלל חום כדי שהבצק יתפח תוך שעה או שעתיים לכל היותר
בקיץ זאת לא בעיה להכין בצק להתפחה החום מאפשר לו לתפוח במהירות
אבל מה עושים כשבחורף אין את התנאים של החום שיש בקיץ
הבצק לא תופח כל כך במהירות והוא צורך יותר זמן מהרגיל כדי לתפוח
כדי לזרז את ההתפחה של הבצק
יש לחמם את התנור ל- 200 מעלות מראש
לפני שמכניסים את קערת הבצק שמכוסה במפה כדי שהבצק לא יתייבש
מכבים את התנור ומכניסים את הקערה עם הבצק להתפחה
החום של התנור מזרז את התפחת הבצק ומדמה את החום הקיצי
והבצק תופח כמו במזג אוויר חם