לחם



מתכון זה ללחם לקחתי מאמא שלי היקרה
אפשר לאפות מהבצק הזה לא רק לחם אלא גם לחמניות
 אפשר גם לשלב הרבה סוגי קמחים
או קמח מלא או קמח לבן
או אפשר את שניהם חצי קמח מלא וחצי קמח לבן

המרכיבים
1 חבילת קמח לבן או מלא
1 שקית שמרים (שימרית)
חצי כוס שמן זית
חצי כפית מלח
1 כפית סוכר
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
הערה: אם שמים רק קמח מלא בלבד אז צריך להוסיף עוד כוס מים פושרים בנוסף לשתי הכוסות בגלל שהקמח המלא סופג יותר מים מאשר הקמח הרגיל הלבן
אם יש שילוב של שני הקמחים כפי שציינתי למעלה אז מספיק שתי כוסות מים פושרים

הוראות ההכנה 
מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד
מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב
מוסיפים את הביצים , השמן ושתי כוסות מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד
מכסים בקערה את הבצק למשך שעתיים עד שהבצק תופח ומכפיל את נפחו אפילו יותר
מחלקים את הבצק לשתיים אם רוצים לאפות לחם או יוצרים כדורים קטנים כדי לאפות לחמניות
שמים בתבניות אינגליש קייק את הלחם או את הלחמניות על גבי נייר אפיה שמונח על תבנית מרובעת גדולה
שוב משהים את הבצק למשך חצי שעה
בשמך החצי השעה הזו להדליק את התנור לחום בינוני של 180 מעלות
לאחר חצי שעה שהבצק תפח שוב
להכניס את הלחם או הלחמניות לתנור ולאפות בערך 25 דקות או עד שהלחם  או הלחמניות  מזהיבים

טיפ קטן
כשאני מכינה את הבצק  של הלחם  רק מקמח מלא אני מוסיפה לקמח שתי כפות זעתר
הזעתר משביח את הלחם המלא ועושה אותו טעים יותר


בהצלחה !!!!!!!!!!!! ובתיאבון !!!









תגובות