קובה חמו - קובה צהוב במרק

 קובה חמו - קובה צהוב במרק מתכון של ברוריה מזרחי


תמונה מהאתר וואלה - צילום דרור עינב 

החומרים:

לבצק הקובה:

3 כוסות ג'ריש (חיטה טחונה לקובה של מרק)

3 כוסות סולת

מלח

למילוי:

חצי קילו בשר בקר טחון

בצל קצוץ

פלפל שחור

מלח

למרק:

בצל גדול

2 כפות אבקת מרק עוף

חצי סיר מים

כורכום ,

אופן ההכנה

מטגנים את הבשר עם שמן על אש קטנה עד שכל המים מתאדים מוסיפים את הבצל הקצוץ ומתבלים בפלפל ובמלח. מקררים

שוטפים את הג'ריש, ושופכים את המים. מוסיפים כפית אחת של מלח דק, מערבבים ומשהים לכמה דקות. מערבבים את הג'ריש עם הסולת ויוצרים בצק.

עם הידיים יוצרים עיגולי בצק, יוצרים קערה מהבצק, וממלאים בכף מילוי של בשר. סוגרים ומקפלים לסגירה. לאחר סגירת

אותו מעט עם הידיים בכדי שהקובה תהיה שטוחה.

מרתיחים יחד את חומרי המרק (אם נשאר מילוי בשר אפשר להכניס למרק), וכשרותח מכניסים פנימה את הקובה. מבשלים בערך עשר דקות

מגישים את הקובה עם המרק הקובה יוצא צהוב.


 

 


 


 


 

תגובות