מרק קובה

 מרק קובה מתכון של דבורה פיינשטיין

צילום: מריוס הרמן, פורום המתכונים של תפוז


או מרק סלק ודלעת חמצמץ לצמחונים ושומרי דיאטה.

בתחילת דרכנו המשותפת דיווח אורי לאמו ז"ל (מוצא סורי) כי דבורה (אשכנזיה, רחמנא לצלן) מכינה באופן מפתיע למוצאה מרק קובה טעים

אבל היא מגלגלת אותו בצורה משונה. בינתיים זרמו הרבה מים בירדן, אחרי שלמדתי לגלגל לפי מיטב המסורת המזרחית, הבנתי שיש חיים גם

אחרי הגלגול.

מרק קובה יוצא די טוב גם אם מכינים מרק טעים (קלי קלות) אליו זורקים פנימה כדורים מוכנים.

ועוד סיפור: בפסח האחרון, ביקש בני, בן השנתיים וחצי למראה הקנידלך המסורתיים לאכול "מן הקובה הזה...."

החומרים:

שמן לטיגון

קוביות בצל לפי הטעם

חתיכת סטנדרט-סופר של דלעת .

2-3 סלקים מגורדים בפומפייה גסה

2 קופסאות קטנות רסק עגבניות

מים

אבקת מרק עוף

מלח

מעט מלח לימון (בזהירות - לכל גרגר יש השפעה)

1 כף סוכר

10-15 כדורי קובה קפואים מוכנים


אופן ההכנה

מטגנים את הבצל במעט שמן וכשמזהיב מוסיפים את יתר החומרים, למעט כדורי הקובה. לכסות את הסיר במים קצת מעל גובה הירקות.

ולזכור: להזהר במלח הלימון!

מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה. אני מעדיפה לבשל 20 דקות בסיר לחץ. ניתן כמובן לבשל גם בסיר בישול רגיל, אבל אז צריך לבשל

יותר זמן, עד שמתרכך.

כשהעסק די רך, מוסיפים כדורי קובה קפואים מוכנים, מביאים שוב לרתיחה, ומבשלים 20 דקות.

למי שמסוגל להתאפק, עדיף לאכול למחרת כי אז הקובה סופג את כל הטעמים.

הוואריאציה הצמחונית היא כמובן המרק ללא כדורי הקובה


 

תגובות