הרכיבים
1 קילו עגבניות עסיסיות אדומות
2-3 גזרים
2 קישואים
4 גבעולי סלרי
בצל גדול
50 גרם חמאה או מרגרינה
2-3 כפות אבקת מרק
6 כוסות מים
50 גרם רסק עגבניות
תבלינים
מלח
פלפל שחור
כפית מיוראן
כפית ריחן (בזיליקום)
כפית פפריקה חריפה
להגשה
2 גביעים של שמנת חמוצה
אופן ההכנה
מרסקים את העגבניות בבלנדר למחית חלקה וחותכים את שאר הירקות לקוביות קטנות
ממיסים בסיר גדול את החמאה או המרגרינה ומטגנים את הירקות תוך כדי בחישה במשך 10 דקות
מוסיפים את העגבניות המרוסקות לסיר ומבשלים במשך עשרים דקות
שופכים את כל התערובת לבלנדר ומרסקים למחית חלקה ומחזירים לסיר
מוסיפים את המים עם רסק העגבניות ומבשלים ביחד עד לרתיחה
מתבלנים באבקת מרק ושאר התבלינים לפי הטעם
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד חמישים דקות
מגישים את המרק חם יחד עם כף שמנת חמוצה בכל מנה
המתכון המקורי
תגובות
הוסף רשומת תגובה